Over ons

Ons bedrijf

In 2013 is Broersen Asperges opgericht door de broers Kay en Sem Broersen en zijn wij gestart met het telen van groene asperges. Het bedrijf is gevestigd in Warmenhuizen (Noord-Holland) dat ligt tussen Alkmaar en Schagen. Vanwege de toenemende vraag naar onze asperges vanuit de horeca zijn wij in 2016 begonnen de horeca in Noord-Holland te voorzien van zowel groene asperges als witte asperges onder de naam Horeca Asperges.

In 2017 zijn wij gefuseerd met de aardbeienkwekerij en boerderijwinkel van onze ouders, ook wel bekend als De Kneppeltuin, waarna wij verder zijn gegaan onder de naam by Broersen en Horeca Asperges by Broersen.

 

EIGEN TEELT IN NOORD-HOLLAND

In 2012 zijn wij op het idee gekomen om asperges te gaan telen. Nadat wij veel contact hebben gehad met andere telers en informatie hebben verworven, zijn wij in 2013 gestart met het bedrijf. Vervolgens hebben wij in datzelfde voorjaar 1 hectare asperges geplant en hebben wij het areaal in het tweede jaar met één hectare uitgebreid. Zo kunnen wij iedereen in het voorjaar voorzien van onze verse, gezonde en lekkere groene asperges. Naast de teelt van groene asperges zijn wij in 2017 gestart met de teelt van witte asperges in de kas. Momenteel telen wij een halve hectare witte asperges  in een kas, waarvan wij van eind maart tot begin mei aan het oogsten zijn. De groene asperges worden op 3 hectare landbouwgrond geteeld en geoogst van eind april tot eind juni. Klik hier om naar de website van by Broersen te gaan voor meer informatie of voor eventuele vragen en/of opmerkingen over de teelt van groene asperges.

 

Horeca Asperges by Broersen

Ons doel is om de meest verse asperges op de kaart te zetten in Noord-Holland. Om dat te behalen zijn wij in 2018, naast de eigen teelt van groene asperges, ook begonnen met de teelt van witte asperges in een kas. Hierdoor kunnen wij al vanaf april starten met het beleveren van witte asperges en zullen de groene asperges vanaf mei beschikbaar zijn. De asperge moet zo vers mogelijk worden gegeten om de ultieme beleving te kunnen proeven. De behoefte van de branche komt perfect overeen met de meerwaarde van Horeca Asperges by Broersen. Namelijk, super verse asperges van de beste kwaliteit, op Noord-Hollandse gronden geteeld.